fbpx
+381 34 304403

+381 34 304404

ul. Zorana Đinđića 3/2 Kragujevac, Srbija
info@edops.com

CRM - Upravljanje odnosima sa klijentima

CRM - Programsko rešenje za upravljanje odnosima sa klijentima

CRM (Customer Relationship Menagement) je pre svega strategija, odnosno koncept upravljanja odnosima sa klijentima, a u cilju pružanja dodatnih važnih informacija o svakom klijentu ponaosob, napravili smo programsko rešenje koje, pored toga što olakšava proces upravljanja, ono i unapređuje odnose izmedju kompanije i klijenta.


 

 

Najčešći problemi

 

  • Nemamo dovoljno informacija o svakom klijentu - ne znamo šta je klijent izneo kao važnu informaciju na sastanku, razloge odustajanja od kupovine u datom trenutku, za koji proizvod ili uslugu je bio zainteresovan i zbog čega i druge slične informacije koje nam mogu pomoći da rešimo njegov problem na pravi način
  • Ne namerno zanemarivanje kupaca Ukoliko jedan zaposleni vodi brigu o velikom broju klijenata (npr. 70,80 klijenata) i ako strategija upravljanja klijentima podrazumeva bar jedan poziv mesečno i održavanje sastanaka, kao i pronalaženje i komunikaciju sa novim klijentima, vrlo lako može doći do zanemarivanja klijenata koji duži vremenski period nisu aktivni tj. nemaju redovne kupovine (što ne znači da nisu zainteresovani, već su možda trenutno sprečeni).
  • Prilagođavanje novih kadrova usled odlaska starih – Kada zaposleni koji je sarađivao sa brojnim klijentima napusti firmu (zbog bolovanja, sprečenosti za rad, otkaza i sl.), prilagođavanje novi kadrova je otežano jer nemaju dovoljno informacija o svim klijentima, usled čega se usporava proces prodaje.
  • Gubitak profita – Usled zanemarivanja neaktivnih kupaca koji bi možda i koristili usluge i proizvode, ali su vremenom zaboravili na Vas (konkurencija je sve veća i sve više brine o svojim klijentima), može doći do gubitka profita tj. njegovog prebacivanja na konkurentne firme.


 

Kako program može rešiti navedene probleme?

 

         KOMPLETNA BAZA PODATAKA U program se unose svi podaci o potencijanim novim ili postojećim klijentima i njihovim aktivnostima (broj poziva, sastanaka, konkretne ponude, razlozi kupovine ili odustajanja, važni elementi sastanaka, afiniteti klijentata i drugi važni podaci). Na osnovu  detaljnijih informacija o klijentu, imamo mogućnost formiranja specijalne ponude namenjene konkretnom klijentu i njegovim potrebama. Time se povećeva zadovoljstvo klijenata, kao i njihovo poverenje.

 

            UNAPREĐENJE ODNOSA SA KLIJENTIMA – Posebnom brigom o svakom klijentu i svim njegovim afinitetima, ukazujemo poštovanje i uvažavanje, čime stičemo poverenje klijenata. Redovnim kontaktima podsećamo ih da postojimo i da im u svakom trenutku možemo pružiti najbolje moguće rešenje za njih.

 

           BRZO PRILAGOĐAVANJE NOVIH KADROVA – Ukoliko zaposleni napusti firmu, svi podaci i informacije o klijentima se nalaze u bazi, tako da se novozaposleni vrlo brzo može snaći i nastaviti proces prodaje od faze do koje je stigla. Time se ubrzava proces prodaje i nema gubitka profita zbog prilagođavanja.

 

          USPEŠNIJI PLAN PRODAJE I CILJANI MARKETING – Na osnovu informacija koje dobijamo korišćenjem programa, u realnom vremenu možemo doći do informacija o prodaji prema regionu, organizacijama i drugim parametrima i izrada plana prodaje i marktinških kampanja je olakšana i ubrzana i sto je najvažnije, kvalitetnija i uspešnija.

 

         PRISTUP PODACIMA NA UDALJENOJ LOKACIJI U REALNOM VREMENU – Uz postojanje internet konekcije, svim podacima se može pristupiti na bilo kojoj lokaciji, a samim pristupom imamo podatke iz trenutnog poslovanja.

 


 

  EDOPScrmprogramsko rešenje za upravljanje odnosima sa klijentima utiče prvenstveno na sledeće tri oblasti poslovanja:

1.     Prodaja

2.     Marketing

3.  Podrška

 

 

Zašto baš EDOPS?

 

EDOPS tim je konstruisao celokupno programsko rešenje i tokom godina iskustva i u skladu sa zahtevima i zeljama korisnika, program je uspeo da reši sve probleme sa kojima su se preduzeća susretala u praksi.

 

Posebne pogodnosti našeg rešenja:

 

  1. Profesionalna tehnička podrška 24h
  2. Više od 15 godina iskustva
  3. Program se može prevesti na bilo koji jezik
  4. Mogućnost dodatnih funkcija po Vašoj zamisli
  5. Obuka korisnika
  6. Potpuna prilagođenost Vašem poslovanju

 

 

Zakažite besplatnu prezentaciju ovde. Na realnom primeru u Vašoj kompaniji pokazaćemo Vam kako program funkcioniše i kako može rešiti konkretne probleme sa kojima se Vaše preduzeće svakodnevno susreće. Vi odlučujete o profitu, zato donesite dobu odluku već danas.

logo-13.png
Zorana Đinđića 3/2 Kragujevac, Srbija

info@edops.com

+381 34 304404
+381 34 304403
© Copyright 2024 EDOPS Solutions. All Rights Reserved.

Search