fbpx
+381 34 304403

+381 34 304404

ul. Zorana Đinđića 3/2 Kragujevac, Srbija
info@edops.com

Saradnji sa Visoko tehničkom školom i Embarcadero alatima

EDOPS u svom poslovanju koristi razvojne Embarcadero alate, pomoću kojih programiraju aplikacije za krajnje korisnike. Dugogodišnje iskustvo u radu, pokazalo je da su ovi alati izuzetno sigurni u projektovanju i razvoju informacionih sistema.

embarcadero logo 300w

Šta su EMBARCADERO alati?

Embarcadero je vodeći proizvođač alata za razvoj softvera za desktop, mobilne i cloud platforme. Preko 20 godina postojanja i snažna korisnička baza i podrška čine ga najboljim izborom za razvoj native cross-platform aplikacija za Windows, Mac OS X, Linux, iOS i Android platforme. Embarcadero alati omogućuju povezivanje savremenih mobilnih i IoT platformi sa tradicionalnim snažnim enterprise sastavima. Predstavnik Embarcadera za Balkan regiju je preduzeće Konto d.o.o. Požega, Hrvatska.

EDOPS tim je ekspert u korišćenju ove vrste alata i pomoću njih rešava specifične IT probleme klijenata.

U fokusu: Usavršavanje studenata kao početni start za izgradnju uspešne programerske karijere

U duhu dobre saradnje sa rukovodstvom Visoko tehničke škole iz Kragujevca, želeli smo da ukažemo na izuzetan značaj praktične primene stečenog teorijskog znanja tokom studiranja i pokrenemo dualno obrazovanje. U dogovoru sa dekanom dr Nikolom Radivojević, došli smo na ideju da bi u ovoj ustanovi bilo dobro instalirati i podesiti okruženje za Embarcadero alate.

GRJ 2854

U kontaktu sa proizvođačem Embarcadero-a iz Amerike, preko njihovog zvaničnog zastupnika preduzeća Konto, izneli smo ideju da bi na teritoriji centralne Srbije bilo poželjno i svrsishodno primenjivati ovaj alat. Uputili smo im zahtev za besplatne licencne ključeve Embarcadero alata, pomoću kojih bi naši stručnjaci sprovodili praktične vežbe u kabinetu za programiranje.

Predlog se odnosio da se u okviru predmeta Baze podataka sprovede program i da se studenti  praktično upoznaju sa mogućnostima alata, odnosno da praktično realizaciju aplikacije.

U veoma kratkom vremenskom periodu zahtev je odobren od strane proizvođača, na naše veliko zadovoljstvo i iznenađenje. Američka kompanija je prepoznala značaj celog poduhvata, obradovalo je pored našeg tima i rukovodstvo Visoko tehničke škole, ali i studente.

Dobili smo donaciju od 25 razvojnih paketa, njihova vrednost je velika i Visoka, to je adekvatan pokazatelj značajnosti realizacije ove ideje i njenog sprovođenja u delo.

Pored toga, dobili smo 60 razvojnih paketa za studente koji će dobiti mogućnost da na svojim ličnim računarima da instaliraju verziju Embarcadero alata. U drugom semestru, planira se realizacija ovog projekta u kojima će studenti ovladati inicijalnim znanjem za ovaj alat.

Cilj je da studenti tokom projekta steknu praktično znanje i veštine kojim realno primenjuju svoje teorijsko znanje, jasnije prave razliku između vidova programiranja, ali i da sebe lakše pozicioniraju u poslovnom okruženju. Sa druge strane, It kompanije dobijaju kadrove koji imaju bolji startne veštine."

 

Slavica Stamenović

logo-13.png
Zorana Đinđića 3/2 Kragujevac, Srbija

info@edops.com

+381 34 304404
+381 34 304403
© Copyright 2024 EDOPS Solutions. All Rights Reserved.

Search